De Woonstandaard

De Woonstandaard beschrijft van verschillende PMC’s de basiseisen waar de woonconcepten minimaal aan moeten voldoen. Ook geeft de standaard het maximum budget dat corporaties kunnen betalen voor een sluitende exploitatie. Vallen concepten op de Conceptenboulevard binnen die grenzen, dan worden ze als ‘haalbaar’ geclassificeerd. Iedere aanbieder kan aangeven waarop zijn concept meerwaarde, bovenop de basiseisen, biedt.

De publicatie van De Woonstandaard is hier te downloaden.

PMC 1, Goedkope grondgebonden woningen voor eénpersoonshuishouden

In PMC 1 worden grondgebonden woningen aangeboden voor éénpersoonshuishouden met een maximum huur van € 417. Het maximum budget per woning is € 70.000,- (excl. BTW en grond).

Bekijk de minimale eisen voor PMC 1

PMC 2, Betaalbare grondgebonden woningen voor één- of tweepersoonshuishouden

In PMC 2 worden grondgebonden woningen aangebonden voor één- of tweepersoonshuishouden met een maximum huur van € 597. Het maximum budget per woning is € 90.000,- (excl. BTW en grond). 

Bekijk de minimale eisen voor PMC 2

PMC 3, Middeldure grondgebonden woningen voor gezinnen

In PMC 3 worden grondgebonden woningen aangebonden voor gezinnen met een maximum huur van € 640. Het maximum budget per woning is € 95.000,- (excl. BTW en grond).

Bekijk de minimale eisen voor PMC 3

PMC 4, Dure grondgebonden woningen voor gezinnen

In PMC 4 worden grondgebonden woningen aangebonden voor gezinnen met een maximum huur van € 710. Het maximum budget per woning is € 110.000,- (excl. BTW en grond).

Bekijk de minimale eisen voor PMC 4

PMC 6, Goedkope gestapelde woningen voor éénpersoonshuishouden

In PMC 6 worden gestapelde woningen aangeboden voor éénpersoonshuishouden met een maximum huur van € 417. Het maximum budget per woning is € 70.000,- (excl. BTW en grond).

Bekijk de minimale eisen voor PMC 6

PMC 7, Betaalbare gestapelde woningen voor één- of tweepersoonshuishouden

In PMC 7 worden gestapeldewoningen aangebonden voor één- of tweepersoonshuishouden met een maximum huur van € 597. Het maximum budget per woning is € 90.000,- (excl. BTW en grond)

Bekijk de minimale eisen voor PMC 7

PMC 8, Middeldure gestapelde woningen voor gezinnen

In PMC 8 worden grondgebonden woningen aangebonden voor gezinnen met een maximum huur van € 640. Het maximum budget per woningis € 95.000,- (excl. BTW en grond).

Bekijk de minimale eisen voor PMC 8

PMC 9, Dure gestapelde woningen voor gezinnen

In PMC 9 worden grondgebonden woningen aangebonden voor gezinnen met een maximum huur van € 710. Het maximum budget per woning is € 110.000,- (excl. BTWen grond).

Bekijk de minimale eisen voor PMC 9